Perníkové řezy od Zdeničky
Potřebné ingredience
1 vejce, 50 g tuku (Hera), 1 deci mléka, 150 g krystalu, 2 lžíce medu, 1 kávová lžička sody bicarbony = svařit za stálého míchání 2 minuty.
Postup přípravy
450g hladké mouky smícháme s horkou směsí, rozvážíme na 4 díly. Obrácený plech potřeme silně sádlem a pocákáme vodou, lehce nahřejeme a dáme na něj plát těsta - stejný rozměr plát -stejný rozměr plech. Po upečení podebereme nožem. Potřebujeme 2 stejné plechy a 4 placky na nich střídavě pečeme. Vychládlý placek pocákáme rumem (dávám s trochou čaje), potom je těsto vlahé a řez výborný. Pomažeme krémem, dáme druhý placek, pocákáme rumem a potřeme marmeládou, dáme třetí placek, pocákáme a natřeme krémem a dáme poslední placek, pocákáme a natřeme čokoládou.
Čokoládu rozdělíme na 2 části. Natřeme a druhým dílem v sáčku s malou dírkou uděláme čáry - stříkance, tím se povrch srovná a opticky vylepší.
Krém:
1/4 l mléka a 1 vrchovatou lžíci polohrubé mouky svařit na bešamel, přidat vanilkový cukr a nechat vychladit. 250 g másla utřít 120 g cukru a po malých dávkách vešleháme bešamel.
Čokoláda - k tomuto perníkovému řezu
100 g obyčejné čokolády na vaření a 40 g 100% tuku rozpustit, ale nepřáhřát !!!, jinak ztratí lesk.
Dobrou chuť přeje
Čokoládu rozdělíme na 2 části. Natřeme a druhým dílem v sáčku s malou dírkou uděláme čáry - stříkance, tím se povrch srovná a opticky vylepší.
Krém:
1/4 l mléka a 1 vrchovatou lžíci polohrubé mouky svařit na bešamel, přidat vanilkový cukr a nechat vychladit. 250 g másla utřít 120 g cukru a po malých dávkách vešleháme bešamel.
Čokoláda - k tomuto perníkovému řezu
100 g obyčejné čokolády na vaření a 40 g 100% tuku rozpustit, ale nepřáhřát !!!, jinak ztratí lesk.
Dobrou chuť přeje
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé